Deprecated: Optional parameter $depth declared before required parameter $output is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/ingezuidgeest.nl/httpdocs/wp-content/themes/quality-pro/functions/menu/webriti_nav_walker.php on line 42
In gesprek met Inge Zuidgeest – Inge Zuidgeest

In gesprek met Inge Zuidgeest

“Samen maken we mooie stappen.”

Hoe zou je jezelf omschrijven in maximaal 5 woorden”
“Positief, enthousiast, geduldig en mensgericht”

Wie is Inge Zuidgeest?”
“Ik ben trainer en coach, moeder, de vrouw van, vriendin van, en nog veel meer… Het zijn allemaal mooie rollen waar ik stuk voor stuk energie uit haal.”

Wat zijn jouw energiegevers? 
“Ik vind het belangrijk om echt tijd voor de ander te nemen. Geen vluchtige bezoekjes of oppervlakkige gesprekjes, maar lekker eten met elkaar of op stap. Door bewust te zijn van wat je beleeft, komen ervaringen veel meer binnen. Daarom vind ik reizen ook geweldig. Met elkaar genieten van een nieuwe mooie omgeving zonder de ‘dagelijkse verplichtingen. Ook tijdens mijn werk zoek ik de verbinding met de ander. Het verdiept het contact en zorgt ervoor dat je samen verder komt.”

Klinkt als een druk, maar leuk afwisselend leven. Is er ook tijd voor ontspanning? 
“Ja, de trein kan niet altijd rijden natuurlijk. Tijd voor mezelf is ook erg belangrijk. Ik ontspan door naar het water te gaan, lekker zwemmen of aan de kant met een tijdschrift. Ook breng ik graag mijn vrije tijd door met fijne mensen: samen eten of een lekkere wandeling maken.”

 Welke stappen heb jij de afgelopen jaren gezet?
“Mijn roots liggen in de reisbranche. Als reisbureaumanager ben ik snel doorgegroeid naar de rol van trainer. Zo heb ik tien jaar door het hele land reisadviseuses en managers getraind en gecoacht. Daarna heb ik 2 jaar gewerkt als trainer en consultant bij een adviesbureau. Hier heb ik kennis gemaakt met de DISC-methode en trainen en coachen in een industriële productieomgeving. En toen was het tijd voor een belangrijke stap: sinds 2012 ben ik zelfstandig trainer en coach.”

En? Bevalt het?
“Enorm! De zelfstandige basis geeft mij ruimte en flexibiliteit om mij te richten op die dingen waar ik goed in ben en waar ik meer van wil weten. Ik volg trainingen, ga naar conferenties en lezingen en lees regelmatig vakliteratuur om bij te blijven. Als zelfstandige kan ik werk en privé goed combineren en dat is heel waardevol.”

Je mag even opscheppen: waarom zouden mensen voor jou mogen kiezen?
“Ok, daar komt ‘ie: Wanneer je op zoek bent naar iemand die verbinding kan maken met mensen en mensen in een prettige en veilige omgeving wil laten oefenen en ervaren ben je bij mij aan het goede adres. De bijeenkomsten die ik verzorg zijn praktisch, actief, ervaringsgericht, prettig en veilig. Verder opscheppen lukt me niet hoor! Als je wilt weten wat anderen van mij vinden, kun je ook naar wat voorbeelden uit mijn praktijk kijken.”